Priopćenja

In memoriam Nedjeljko Špiro Erceg

 

U subotu, 21. srpnja, u Splitu je nakon duge i teške bolesti, u 77. godini života preminuo negdešnji zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Nedjeljko Špiro Erceg.

Rođen je u Klisu, 27. srpnja 1941. godine. Osnovnu školu završio je u Solinu, gimnaziju u Splitu, gdje je i diplomirao na Kemijsko – tehnološkom fakultetu. Magistrirao je na zagrebačkom Sveučilištu. 

Vodio je skupštinu NK Hajduka od 2000. do 2004. godine.  Bio je član Izvršnog odbora Nogometnog saveza Općine Split, a potom i član Izvršnog odbora Nogometnog saveza dalmatinske regije.  

Otac je proslavljenog igrača Hajduka Tomislava Ercega, a bio je i dugogodišnji direktor tvornice Dalmacija u Dugom Ratu.

Nakon demokratskih promjena Špiro Erceg, se uključuje aktivno u politički život. U dva mandata je bio zamjenik župana Splitsko – dalmatinske županije, a potom član Županijskog poglavarstva. 
Dobitnik je brojnih priznanja za rad u sportu, od kojih izdvajamo priznanje FIFE i MOK-a, 2001. godine za promociju nogometa, međunarodnog prijateljstva i ljudske solidarnosti. 
Godine 2011. dobio je Nagradu za životno djelo Općine Dugi Rat.

Sahrana Nedjeljka Špira Ercega će se održati u ponedjeljak 23. srpnja 2018. u 17,15 sati na splitskom groblju Lovrinac. 

Svim članovima obitelji, rodbini i prijateljima upućujemo iskrenu sućut.

Stožer civilne zaštite SDŽ