Priopćenja

Koordinacija gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije

Savjet mladih Splitsko-dalmatinske županije organizirao je 18. lipnja skup gradonačelnika i načelnika gradova i općina Splitsko-dalmatinske županije.

Tema skupa bila je uključivanje mladih u rad jedinica lokalne samouprave. Tako su točke dnevnog reda bile: Zakonska obveza osnivanja savjeta mladih u općinama i gradovima Splitsko-dalmatinske županije, te dodjeljivanje prostorija mladima, udrugama mladih i za mlade u športsko-rekreacijske, kulturne i obrazovne svrhe sa rasporedom korištenja istih u općinama i gradovima Splitsko-dalmatinske županije, te pretvaranje školskih prostora u multifunkcionalne odnosno u svojevrsne centre okupljanja mladih.

Skup je u ime župana pozdravio zamjenik Visko Haladić, te zaželio uspješan daljnji rad i pozitivne rezultate Savjetu mladih. Predsjednik Savjeta Stipe Čogelja istaknu je kako je vrlo važno osnovati Savjet mladih u svakom gradu i svakoj općini, a nazočnim gradonačelnicima i načelnicima zahvalio se na odazivu.
Županijski savjet mladih također je predstavio svoje aktualne projekte: sufinanciranje putnih troškova učenicima i studentima općina i gradova Splitsko-dalmatinske županije te humanitarni projekt «Dobri ljudi-djeci Hrvatske» za financiranje polica životnog osiguranja korisnicima Domova za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi.
U radu skupa sudjelovao je Vide Popović, savjetnik župana za studentska pitanja, te predstavnici Upravnih odjela i službi Splitsko-dalmatinske županije.


                                                     Ana-Marija Škorić

Stožer civilne zaštite SDŽ