Priopćenja

Produljen rok za ishođenje trajnog rješenja za pružanje ugostiteljskih usluga za iznajmljivače i ugostitelje


Izmjenama Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti („Narodne novine“ broj 126/2021 od 24. studenog 2021. godine), koje su stupile na snagu 25. studenog 2021. godine, rok za ishođenje trajnog rješenja umjesto privremenog je produljen za tri godine.

Iznajmljivači, nositelji i članovi OPG-a koji posjeduju privremena rješenja, temeljem kojih su mogli pružati ugostiteljske usluge do 31. prosinca 2021. godine, mogu nastaviti pružati usluge do 31. prosinca 2024. godine na temelju istog privremenog rješenja i nemaju obvezu ishođenja novog rješenja.

Ukoliko iznajmljivači, koji posjeduju privremena rješenja, ne žele nakon 31. prosinca 2021. godine nadalje pružati ugostiteljske usluge u domaćinstvu, moraju predati zahtjev za odjavu privremenog rješenja i ishoditi rješenje o odjavi. Navedeno se odnosi i na nositelje i članove OPG-a.

Isti rok vrijedi i za ugostitelje koji su ishodili privremeno rješenje o utvrđivanju minimalnih uvjeta ili privremeno rješenje o kategorizaciji ugostiteljskih objekata, temeljem kojih su mogli obavljati ugostiteljsku djelatnost do 31. prosinca 2021. godine, odnosno isti mogu nastaviti obavljati ugostiteljsku djelatnost na temelju tog privremenog rješenja do 31. prosinca 2024. godine, bez obveze ishođenja novog rješenja.

Stožer civilne zaštite SDŽ