Priopćenja

U dvorani don Frane Bulića u Sveučilišnoj knjižnici održana 26. sjednica županijske Skupštine

Danas (petak, 13. rujna) je u konferencijskoj dvorani Senata Sveučilišta u Splitu „Don Frane Bulić“, u Sveučilišnoj knjižnici, održana 26. sjednica Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije.

Nakon aktualnog sata, vijećničkih pitanja, usvojen je slijedeći Dnevni red: Prihvaćanje zapisnika sa 24. i 25. sjednice Županijske skupštine; Prijedlog Statuta Splitsko-dalmatinske županije; Prijedlog rješenja o izboru potpredsjednika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije; Izvješće o korištenju sredstava proračunske zalihe za srpanj i kolovoz 2019. iz Proračuna Splitsko-dalmatinske županije za 2019. i projekcije za 2020. i 2021., s Prijedlogom zaključka o prihvaćanju i  Prijedlog odluke o visini turističke pristojbe na području Splitsko-dalmatinske županije za 2020. godinu, proširen još jednom točkom, imenovanjem mrtvozornika u Makarskoj. Sjednici je, na početku zasjedanja, nazočilo 39 vijećnika. Sve su točke dnevnog reda prihvaćene većinom nazočnih vijećnika, a za potpredsjednika Skupštine je izabran Vedran Lendić (SDP).

Odgovarajući na pitanje vijećnika Bulja, župan Blaženko Boban je najavio podizanje tužbe zbog neovlaštenog snimanja. - Nadležnim institucijama sam prijavio slučaj protuzakonitog, neovlaštenog snimanja, pa i montiranja radi očite manipulacije javnosti – kazao je župan te je objasnio zašto to čini:  -Motivi i razlozi takvog protuzakonitog konstruiranja afere tamo gdje je nema, nisu mi poznati. To je na institucijama da utvrde jer ja stvarne razloge i motive takvog konspirativnog djelovanja pojedinca ili pojedinaca, ne znam niti se mislim time baviti jer voditi ovako veliku županiju je bremenit, odgovoran ali i častan posao. Stoga, od nadležnih institucija očekujem da se time bave, odnosno da utvrde tko i zašto to radi.

Stožer civilne zaštite SDŽ