Upute

BOBAN: Zajedništvo koje su 90-ih baštinili pripadnici 156. brigade Makarska i danas je potrebno hrvatskom narodu


Polaganjem vijenaca kod spomenika hrvatskim braniteljima i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu te mimohodom makarskom rivom obilježena je 30. obljetnica ustrojavanja 156. brigade Hrvatske vojske Makarska. Svečanosti su nazočili župan Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Damir Gabrić. Župan Boban posebno je naglasio jedinstvo i zajedništvo člnova ove brigade.

"Oni kao udruga zaista vrlo kvalitetno rade. Danas je jako puno ljudi na ovom događaju, a od toga je puno važnije da su bili složni i jedinstveni onda kada je trebalo, 90-ih godina. Zbog toga im želim čestitati obljetnicu njihova ustrojavanja i neka kroz udrugu i dalje njeguju ono što su u praksi ostvarivali 90-ih godina, a to je jedinstvo i zajedništvo. To je ono što je i danas potrebno hrvatskom narodu", izjavio je župan Boban.

Predsjednik Udruge 156. brigade Hrvatske vojske Makarska Stipe Kotarac rekao je da današnja svečanost predstavlja trenutke ponosa i slave za članove ove brigade. "Proslava zapravo traje cijeli mjesec jer smo otvorili veliku izložbu o ratnom putu 156. brigade, a imali smo i promociju monografije koju smo izdali. Prikazali smo i film koji je napravljen, a u osnovnim i srednjim školama održali smo predavanja kako bismo našoj mladosti govorili o tome gdje su njihovi očevi i djedovi proveli najbolje godine svoje mladosti", rekao je Kotarac.

Stožer civilne zaštite SDŽ