Upute

Splitsko-dalmatinska županija organizirat će ljetovanje za učenike iz Sisačko-moslavačke županije


Splitsko-dalmatinska županija organizirat će ljetovanje za gotovo 1300 djece s područja Sisačko-moslavačke županije, koju je prije godinu dana pogodio snažan potres. Tom prilikom danas su u Splitsko-dalmatinskoj županiji sporazum o organizaciji ljetovanja potpisali župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak. 

Boban je podsjetio kako je Splitsko-dalmatinska županija sufinancirala obnovu osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” u Gori pored Petrinje, a 50 djece s toga područja već ove godine je boravilo u kampu Crvenoga križa u Okrugu. “Toj djeci je barem 5 dana u godini potrebno pružiti toplinu, pružiti im more i užitke kako bi zaboravili na svakodnevne priče o nemilom stradanju toga dana”, izjavio je župan Boban i dodao kako će Splitsko-dalmatinska županija nastaviti pomagati stanovništvu ovoga područja. “Pomagat ćemo u nadi da pomažući njima imamo rame za trenutak kada to nama bude potrebno. Zato želim ugodan provod svim učenicima i želim da im naša simbolika ostane u njihovim srcima kako bi znali da imaju nekoga na koga se mogu osloniti”, izjavio je Boban.

Župan Sisačko-moslavačke županije Ivan Celjak rekao je kako su mnoga djeca ostala bez svoga djetinjstva i uspomena. “Želim zahvaliti županu Bobanu na pruženoj ruci pomoći u prošloj godini - interventnim službama i volonterima, ali i na osiguravanju ljetovanja za djecu s područja Gline i Petrinje. Ove godine župan Boban je zajedno sa svojim suradnicima otišao korak dalje i učinio ono što je djeci s područja Sisačko-moslavačke županije uistinu nezamislivo”, rekao je Celjak i dodao da je to veliko rasterećenje za 1300 obitelji te da će mnoga djeca po prvi put vidjeti more. 

Stožer civilne zaštite SDŽ