Upute

VIDEO: Župan Boban nagradio osvajače paraolimpijskih medalja s područja Splitsko-dalmatinske županije


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić danas su primili osvajače medalja na paraolimpijskim igrama u Tokiju, koji dolaze s područja Splitsko-dalmatinske županije.

Na prijemu su bili Ivan Katanušić, srebrni u bacanju diska, Ivan Mikulić, srebrni u taekwondou te Anđela Mužinić, brončana u stolnom tenisu, dok je u ime Dine Sinovčića, brončanog u plivanju, na prijam došao njegov trener Slobodan Glavčić.

Župan Boban zahvalio je sportašima na promoviranju županije i cijele Hrvatske. „To je njihov osobni uspjeh, ali i promocija naše županije. U krugu u kojem se kreću, oni su promotori svoga kraja i cijele Hrvatske. Mi ćemo ih pratiti i dalje u okvirima svojih mogućnosti“, izjavio je.

Županija je osigurala novčane nagrade – po 20 tisuća kuna za srebrne i po 15 tisuća za brončane medalje.

„Iskreno zahvaljujem na prijemu. Drago mi je što se ova tradicija nastavlja u smislu da se mi paraolimpijci u svemu, pa i u nagradama, izjednačavamo s olimpijcima“, kazao je Ivan Mikulić.

„Svaki dan sam u glavi imao isti cilj. Hvala Bogu ostvario sam svoj san i naučio da se sve u životu može postići kroz trud, rad i upornost“, rekao je Ivan Katanušić.

Anđela Mužinić također je zahvalila na prijemu i nagradama. „Donijela sam broncu iz Tokija i trenutno imam dvije medalje u svom životu. Idemo dalje prema Parizu“, poručila je.

Stožer civilne zaštite SDŽ