Upute

Župan Blaženko Boban posjetio općinu Sutivan na Braču

Općina Sutivan se uspješno prijavila na natječaj za “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”, čija je ukupna vrijednost 1.000.000.000 kuna, te je na taj način osigurala sredstva za izgradnju novog dječjeg vrtića u Sutivanu.

Danas je župan Blaženko Boban posjetio općinu Sutivan te je zajedno s načelnikom općine Rankom Blaževićem obišao radove na ovom projektu značajnom za budućnost najmanje bračke općine po broju stanovnika.

U izjavi medijima, župan Boban  je pohvalio načelnika što je pronašao način i uspješno pribavio sredstva za ovaj i druge projekte na području općine Sutivan: -Na posljednjoj sjednici županijske Skupštine, jučer smo između ostaloga na dnevnom redu imali i analizu demografskih i socijalnih mjera na nacionalnoj i županijskoj razini. Zanimljiva činjenica za izdvojiti iz te analize jest podatak da je za više od 4 % smanjen broj stanovnika na području naše Zagore, u priobalju je smanjen broj stanovnika za manje od 1 %, dok se na otocima bilježi prirast oko 1 %. To pokazuje da ima života i da budućnost naših otoka nije tako crna kako se zna ponekad čuti. Zapravo nam je jasno da ćemo morati više sličnih demografskih projekata planirati na području Zagore. S ovim projektom općina Sutivan će dobiti jedan od najljepših dječjih vrtića na području županije. Obišli smo i zgradu područne škole, osnovne škole Supetar, na kojoj je hitno potrebno preuređenje i dogradnja. Za otprilike dva mjeseca, kada djeca iz ovoga objekta presele u novi vrtić, moći će se krenuti s radovima na zgradi škole. U okvirima županijskih proračunskih sredstava, pomogli smo općini promijeniti krov na školi i krov na zgradi upravne zgrade općine, te za dječji vrtić. Kako smo podržali općinu Sutivan, spremni smo podržati i sve druge naše općine koje imaju slične, kvalitetne demografske projekte - kazao je župan.

Ravnateljica Osnovne škole Supetar Dubravka Menjak je zahvalila župana na današnjem posjetu i dolasku u školu: - Naša škola ima 31 učenika u 4 razredna odjela, koji dolaze u dvije smjene zbog nedostatka prostora koji je skučen i nedostatan za odvijanje normalnog odgojno-obrazovnog procesa. Zato nam ovi projekti puno znače i svaka pomoć je dobrodošla.

Rezultat projekta bit će funkcionalan i opremljen dječji vrtić ukupne površine 632,20 m2, koji se sastoji od jedne prostorije površine 60.37m2 za jasličku grupu, dvije prostorije površine 60.53m2 za mješovite grupe, vanjskog ograđenog prostora za igru površine 1393.80 m2 te ostalih objekata nužnih za funkcioniranje dječjeg vrtića (sklop prostorija za upravu i stručno osoblje, sanitarni čvorovi, spremište i drugo). Ovim projektom omogućit će se upis ukupno 52 djece u program ranog i predškolskog odgoja na području općine Sutivan, u jednoj smjeni. Ukupan iznos projekta iznosi 9.090.000,00 HRK. Potpora Europske unije iznosi ukupno 7.078.400,00 HRK. Projektnu prijavu izradio je Poduzetnički centar Aktiva.

 

Stožer civilne zaštite SDŽ