Upute

Župan odnio prigodne darove prvoj rodilji i bebi u 2022. godini


Minutu iza ponoći u splitskom rodilištu rođena je prva beba u 2022. godini. Djevojčicu je prirodnim putem rodila majka s otoka Brača, a prigodne poklone donio im je župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban. Predstojnik Klinike za ženske bolesti i porode KBC-a Split prof. dr. sc. Marko Mimica istaknuo je kako je u 2021. godini u splitskom rodilištu rođeno 200 beba više u odnosu na 2020. godinu. "Prošlu smo godinu završili s većim brojem porođaja. U ovoj se zemlji događa nešto svijetlo i dobro", rekao je dr. Mimica te dodao kako je prvoj ovogodišnjoj rodilji ovo četvrta beba i kako je porod protekao u najboljem redu.

Župan Boban izrazio je posebno zadovoljstvo što je u ovom najvećem rodilištu u Hrvatskoj bilježe veći broj poroda te je čestitao prvoj ovogodišnjoj rodilji. "Mami želimo svaku sreću. Želimo da njena curica uživa u blagostanju, ali da ima jako puno svojih vršnjaka te da se ima s kime igrati, učiti, živjeti i razvijati sebe, ali i okruženje u kojemu živi", zaključio je župan.

Ravnatelj Meštrović naglasio je kako je ponosan što naše područje ima ovako kvalitetnu ginekologiju. "Imamo vrhunske stručnjake i djeca se rađaju u sigurnosti i u najboljim mogućim uvjetima, baš kao što se rodilo ovo prvo dijete, djevojčica kojoj želimo svu sreću. Ponavljam svim trudnicama, roditeljima i našim sugrađankama kojima je potrebna ova naša klinika kako ćemo nastaviti raditi kao što smo radili do sada, a to je najbolje moguće", rekao je prof. dr. sc. Julije Meštrović.
 

Stožer civilne zaštite SDŽ