Novosti

Edukacija za članice i članove povjerenstva za ravnopravnost spolova SDŽ

Edukacija za članice i članove povjerenstva za ravnopravnost spolova SDŽ
Županijsko povjerenstvo za ravnopravnost spolova organiziralo je od 5. do 7. veljače prvu od tri edukaciju za članice i članove Povjerenstava za ravnopravnost spolova, gradova u našoj županiji.

Pozivu su se odazvala povjerenstva iz Splita, Starog Grada, Omiša i Kaštela, te članice i članovi Županijskog povjerenstva. Zanimljivo je da je ovaj put postignuta ravnopravnost u broju žena i muškaraca na edukaciji, što je izvanredan podatak jer je donedavno ova tematika svrstavana među «ženske teme.» Edukaciju su u sklopu projekta Vlade RH «Osnaživanje žena i muškaraca», provodile udruge Domine i Babe, a uz nazočnost Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova Gordane Lukač Koritnik.

Zaključak edukacije - iako postoje svi institucionalni mehanizmi u RH, i iako su učinjeni pomaci u proteklih 20 godina, još puno se mora napraviti, kako bi ova tematika bila tretirana na pravi način, te kako bi se načela ravnopravnosti spolova primjenjivala u svakodnevnom životu a sukladnio odradbama Ustava i Zakona o ravnopravnosti spolova.

                                 Ivanka Luetić Boban, predsjednica Povjerenstva

Ravnopravnost spolova