Održana 29. sjednica Županijske skupštine

Na sjednici su jednoglasno usvojeni prijedlozi nagrada Splitsko-dalmatinske županije za ovu godinu. Tako su nagradu za životno djelo dobili: prof. dr. sc. Josip Ćorić, Karlo Grenc, prof. dr. sc. Petar Grisogono, osobne nagrade dodijeljene su: Vinku Bajroviću, fra Frani Bilokapiću, Antunu Sviličiću, dr. sc. Luki Tomiću  i Mladenu Vukoviću. Nagradu Splitsko-dalmatinske županije dobili su  i boksački klub „Klis“, Dobrovoljno vatrogasno društvo Sinj, Hrvatska gradska glazba Stari Grad, Škola likovnih umjetnosti u Splitu, te udruga „Žena ženi prijatelj“. Nagrade će biti dodijeljene na svečanoj sjednici Županijske skupštine povodom dana Županije 14. travnja 2008. godine.
Nakon uvodnog izlaganja, te rasprave većinom glasova usvojena su slijedeća izvješća: Izvješće o ostvarenju Programa poticanja malog i srednjeg poduzetništva, Izvješće o nezaposlenosti i zapošljavanju u 2007. godini, te Izvješće o radu Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima.

Županijski vijećnici jednoglasno su prihvatili Odluku o mjerilima i kriterijima za izdvajanje sredstava za financiranje programa javnih potreba u području predškolskog odgoja u jedinicama lokalne samouprave na području Splitsko-dalmatinske županije u 2008. godini, kao i Zaključak o davanju prethodnog mišljenja za izgradnju spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu sa područja Rašćana i Župe u općini Zagvozd, Zaključak o davanju suglasnosti na izmjene i dopune Pravilnika o radu, sistematizaciji i unutarnjem ustroju Doma za starije i nemoćne osobe Vis, te Zaključak o davanju suglasnosti na Odluku o izvođenju građevinsko zanatskih, instalaterskih i obrtničkih radova s opremom/namještajem u ljekarničkim jedinicama Ljekarne Splitsko-dalmatinske županije.