SVEČANA SJEDNICA – URUČENE NAGRADE

Nagradu Splitsko-dalmatinske županije za životno djelo dobili u Davor Domančić (posmrtno), te Frane Matošić i Matko Trebotić. Pojedinačne županijske nagrade zavrijedili su Mario Ančić, Kažimir Hraste, mr. sc. Dr. Joško Kalilić, Milan Lakoš i časna sestra Servacija Anđelka Mateljan. Kolektivne županijske nagrade uručene su predstavnicima: Festivala dalmatinskih klapa Omiš, Školskog vjesnika, časopisa za predagoška i školska pitanja, Udruge hrvatskih dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije, udruge „Most“ i Udruge osoba sa invaliditetom Split.

 U ime nagrađenih zahvalio se gospodin Matko Trebotić.
 
 Prigodom Dana županije predsjednik Županijske skupštine Živko Nenadić je govorio o razvoju regionalne i lokalne samouprave u ovih 13 godina, te o nekim značajkama Splitsko-dalmatinske županije – inače najveće hrvatske županije. Sa zadovoljstvom je naglasio kako naša Županija kao jedna od rijetkih u Hrvatskoj ima pozitivan prirodni prirast.

 Prvi čovjek Županije Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan se osvrnuo na protekli period. Rekao je kako je prioritet razvoj gospodarstva te se 35 posto Županijskog proračuna izdvaja za poduzetništva i gospodarske projekte. Istaknuo je važnost ROP-a  i Master plana turizma. Jednako tako splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader govorio je o Jadranskoj euroregiji i podsjetio da će zadnju riječ o ovoj asocijaciji reći vijećnici Županijske skupštine.

 Na početku sjednice pročitani su brzojavi i čestitke prvih ljudi Republike Hrvatske: predsjednika Vlade dr. Ive Sanadera i predsjednika Republike Stjepana Mesića.

 Svečanoj sjednici Županijske skupštine bili su nazočni vijećnici Skupštine, članovi Županijskog poglavarstva, saborski zastupnici, gradonačelnici i načelnici gradova i općina te ostali predstavnici javnog i društvenog života Splitsko-dalmatinske županije.