ANDRIJI BARTULIĆU (POSMRTNO) NAGRADA SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE ZA ŽIVOTNO DJELO

Vijećnik Ante Galić, predsjednik Odbora za javna priznanja (radnog tijela Županijske skupštine) je izvijestio kako na raspisani natječaj je pristiglo 28 prijedloga – od toga 12 prijedloga bilo je za nagrade za životno djelo, 8 prijedloga je bilo za osobne nagrade, te isto toliko za skupne nagrade. Odbor se sastao pet puta, te odlučio da se ove godine ipak dodijeli jedna nagrada za životno djelo (iako se mogu dodijeliti tri), te pet osobnih i pet skupnih nagrada.

Po završetku rasprave vijećnici Županijske skupštine koji su ostali na sjednici (30 vijećnika) su jednoglasno odlučili da se Nagrada Splitsko-dalmatinske županije dodijeli Andriji Bartuliću (posmrtno) za životno djelo. Jednako tako Županijska skupštine je odlučila da osobne nagrade Splitsko-dalmatinska županija dodijeli: Jakši Fiamengu, Boži Mimici, don Vjekoslavu Pavlinoviću, akademiku Mirku Tomasoviću, prof. dr. sc. Fra Luki Tomaševiću.  Skupne Nagrade Splitsko-dalmatinske županije dobili su Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Proložac“, Hrvatski veslački klub „Gusar“ Split, KUD „Jedinstvo“ Split, Osnovna škola „Ostrog“ Kašel Lukšić i Hrvatska glazbena mladež Split. 
Županijska skupština donijela je Godišnji obračun Proračuna Splitsko-dalmatinsk županije za 2004. godinu.

 Odlukom Županijske skupštine osnovan je Regionalni centar čistog okoliša, društva s ograničenom odgovornošću za gospodarenje otpadom. Društvo će gospodariti neopasnim otpadom, a temeljni kapital će iznositi 500 tisuća kuna.

       Marijana Šundov