Župan obišao urušeni dio Jadranske magistrale kod Podgore

Rano jutros župan je obišao odron ceste na dijelu  Jadranske magistrale D8 iznad plaže Dračevac, na ulazu u općinu Podgoru.. Razgovarao je sa vodećim ljudima Županijske uprave za ceste, Županijskih cesta, predstavnicima Hrvatskih cesta, kao i sa ljudima Hrvatske gorske službe spašavanja. Na temu što hitnijeg vraćanja prometnice u funkciju razgovarao je i sa načelnikom općine Antom Miličićem, kao i sa ravnateljima škola sa tog područja kako bi se osigurao prijevoz učenika do njihovih škola na nesmetan način do otklanjanja poteškoća u prijevozu nastalih odronom ceste.

Danas su ovdje svi relevantni čimbenici koji trebaju sudjelovati u otklanjanju ovog stanja kakvo je trenutno ovdje gdje se nalazimo. Očekujemo da će se do konca dana uspostaviti jedan prometni trak, ali obzirom na ekspertizu na terenu moguće je da će se to dogoditi i tijekom sutrašnjeg dana, jer je potrebno proširiti područje sanacije. U dogovoru sa ravnateljima škola osigurati ćemo da se učenici prebace alternativnim županijskim pravcima do svojih škola. Pred nama je vikend i očekujem da će do početka sljedećeg tjedna promet biti uspostavljen. Ono što ću tražiti od Hrvatskih cesta je da cjelokupna sanacija ovog djela ceste bude gotova do početka turističke sezone kako bi se promet mogao nesmetano odvijati, kazao je župan.

Tridesetak metara ceste nastradalo je odronom, a prema predviđanjima stručnjaka, biti će potrebna sanacija u dužini od oko stotinu metara prometnice.

Snalazimo se kako možemo. Cijelu noć se marljivo radilo i okrenula nam se sreće i kiša je prestala padati. Nadam se da će se danas otvoriti barem jedan trak ceste, a ako ne onda najkasnije sutra ujutro, kazao je načelnik općine Miličić.