Otvorena izložba o cikloturizmu u Pismohrani Splitsko dalmatinske županije

Povodom Međunarodnog dana arhiva 2019 župan Blaženko Boban u prostorijama Pismohrane Splitsko dalmatinske županije u Dicmu otvorio je izložbu „Cikloturizam u Splitsko dalmatinskoj županiji“.

Izložba je nastala suradnjom Upravnog odjela zajedničkih poslova, Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, te suradnjom sa Turističkom zajednicom Splitsko dalmatinske županije. Autori izložbe  su Anita Aranza, Joško Rogošić i Radoslav Zaradić.

Cilj je prezentacija županijskih projekata na temu razvoja cikloturizma, a ujedno i obilježavanje prve godišnjice otvorenja Pismohrane Splitsko dalmatinske županije u Dicmu. Pismohrana SDŽ jedinstvena je ustanova izvan mreže državnih arhiva koja sudjeluje u ovogodišnjem programu Međunarodnog dana arhiva 2019.

Ovo je prva godišnjice arhiva ovdje u Dicmu i prva izložba koja se održava u njemu. Jučer je bio dan arhivara i stoga im želim čestitati njihov dan. Veseli me što je u jednoj novoj eri življenja, eri informatizacije, arhiv Splitsko dalmatinske županije  kroz  ovakvu izložbu otvorio svoja vrata građanima. Ove godine smo fokus javnosti stavili na biciklističke staze naše županije, za koje smo izdvojili i znatan dio sredstava. Vjerujem da je ova izložba samo jedna u nizu aktivnosti koja će se u budućnosti odvijati upravo u ovom prostoru, kazao je župan.