Studenti zahvalili županu Bobanu za pomoć oko smještaja u Splitu za vrijeme turističke sezone

Župan Boban je danas u svom uredu primio predsjednika Studentskog zbora Josipa Podruga, s kojim je razgovarao o problemu smještaja studenata splitskog Sveučilišta za vrijeme turističke sezone. Župan Boban je, kako kaže Podrug, promptno regairao na njihov zahtjev za pomoć oko smještaja za 90 studenata u ženskom Đačkom domu u Splitu, od 1. do 25. srpnja ove godine. Studenti su zahvalili županu na brzoj reakciji, jer bi mnogi od njih imali silne poteškoće oko smještaja upravo sada, u vrijeme održavanja ispita.

Na sastanku je dogovoreno kako će se od iduće akademske godine u rješavanje problematike smještajnih kapaciteta studenata tijekom ljetnog perioda krenuti ranije, već početkom godine kako bi svi studenti na vrijeme bili zbrinuti u muškom đačkom domu na Kampusu i ženskom đačkom domu U centru grada koji su od završetka školske godine prazni. Time će svi
studenti biti od iduće godine sigurni po pitanju krova nad glavom u ljetnom periodu.
-Još jednom želimo zahvaljujemo županu Blaženku Bobanu na brzoj reakciji i pomoći, kao i svim medijima koji su pratili razvoj cjelokupne, za nas pomalo dramtične situacije - kazao je u priopćenju za medije, nakon sastanka sa županom, tajnik Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu, Tomislav Milošević.