Prigodom obilježavanja 60. obljetnice Pomorskog fakulteta u Splitu, župan Boban primio dekana Vidana i njegove suradnike

Pomorski fakultet u Splitu  je sljednik dugačke tradicije nastave pomorstva u Splitu. Prva Pomorska škola u Splitu utemeljena je 1849., a ukinuta 1874. Brodostrojarski smjer u okviru Tehničke škole uveden je 1925., a Pomorska škola ponovno je otvorena 1959. Imala je tri odsjeka: Nautički, Brodostrojarski i Brodograđevni.

Visoka pomorska škola u Splitu također je osnovana 1959. U sastav Sveučilišta u Splitu ušla je 1998.

Dekan Pomorskog fakulteta, dr. sc. Pero Vidan je u kratkim crtama predstavio fakultet i zahvalio županu Bobanu na dosadašnjoj uspješnoj suradnji sa Županijom, te je najavio svečanost proslave 60. obljetnice Fakulteta koju planiraju održati 17. prosinca ove godine u prostorima Studentskog doma "Dr. Franjo Tuđman" na splitskom Kampusu. Potvrđen je i dolazak predsjednika Vlade RH, koji će otvoriti Planetarij, vrijedan 3,5 milijuna kuna i multimedijalnu dvoranu u okviru Fakulteta. Do tada bi trebala biti gotova i Monografija Pomorskog fakulteta.

Župan Boban je zahvalio na današnjem posjetu dekanu Vidanu, prodekanu za poslovodstvo dr. sc. Ivanu Peronji i prodekanici za razvoj i međunarodnu suradnju, dr. sc. Gorani Jelić Mrčelić, te je obećao pomoć Županije za samu svečannost proslave i tisak Monografije, kao i buduću dugoročnu suradnju Županije i Pomorskog fakulteta. Prijemu je, uz župana Bobana, nazočio i pročelnik UO za pomorstvo i turizam, Stipe Čogelja.