Otvorena rekonstruirana dionica ceste Krstatice - Slivno i mjesni vodovod

Povodom obilježavanja blagdana Gospe od Karmela, zaštitnice Općine Zagvozd, danas je svečano otvorena rekonstruirana dionica lokalne ceste LC 67151, Krstatice – Slivno i mjesni vodovod. Vodovod i rekonstruiranu prometnicu otvorili su državni tajnik i izaslanik ministra mora, prometa i infrastrukture Tomislav Mihotić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić, ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić, direktor Vodovoda Imotske krajine Luka Čorić, te načelnik Općine Zagvozd Miroslav Gaće, a blagoslov je predvodio župnik don Mate Munitić.

Duljina rekonstruirane dionice Krstatice – Slivno je 3,6 km u što je ŽUC Split uložio oko 7 milijuna kuna. U potpunosti je obnovljen kolnik, uređene su bankine i berme, riješena je odvodnja ceste i postavljena nova horizontalna i vertikalna prometna signalizacija. Sanirani su i dotrajali potporni zidovi. Kroz cestu je položen i vodovod, a radovi vrijedni oko 5 milijuna kuna sufinancirani su sredstvima EU. Sveukupno je u cestu i vodovod uloženo oko 12 mil kn. 

Na svečanosti otvorenja vodovoda i rekonstruirane prometnice nazočili su i načelnici susjednih općina te saborski zastupnici Ante Babić, Miro Kovač i Davor Ivo Stier. U ime investitora ravnatelj ŽUC-a zahvalio se izvođaču radova, tvrtki Patrlji d.o.o., koji su radove završili u predviđenom roku, svima koji su dali doprinos u izgradnji, kao i mještanima na strpljenju za vrijeme izvođenja radova.