Župan primio predstavnike MNK Novo vrijeme Apfel iz Makarske

Danas su u županiji župan Blaženko Boban, zamjenik župana Luka Brčić i pomoćnik pročelnika UO za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Petar Škovrlj primili vodstvo malonogometnog kluba „Novo vrijeme Apfel“ iz Makarske, na čelu sa predsjednikom uprave kluba Mijom Pašalićem. Uz gospodina Pašalića, prijemu su nazočili i član uprave kluba Tonči Kurilj, dokapetan momčadi malonogometnog kluba Novo vrijeme Apfel Filip Bašković, kao i direktor turnira Darijo Antunović.

Malonogometni klub Novo vrijeme Apfel obranom titule prvaka Hrvatske ostvario je pravo sudjelovanja na prestižnom natjecanju UEFA Futsal Lige prvaka, te se izborio za domaćinstvo istog natjecanja. Samo natjecanje Lige prvaka održati će se u Makarskoj u listopadu ove godine što je uz uspješnost postignutih rezultata kluba bio i jedan od povoda današnjeg prijema u županiji.

U svim sredinama postoje određeni događaji. Oni mogu biti kulturni, sportski ili gospodarski oko koje se vrti cijela zajednica. U Makarskoj i makarskom primorju to je definitivno ovaj malonogometni klub. Bio sam navijač u jednoj od utakmica europske lige kada je Novo vrijeme Apfel igralo prošlu sezonu i tada vidite kako oko sebe imate ljude koji možda nemaju u sebi izražen afinitet za sport. Ali tu vidite sa koliko žara navijaju za svoj klub, kada dušom i srcem navijaju za te dečke koji izgaraju na terenu za svoj klub i za svoj grad. To može postići samo ekipa koja je po svojoj vertikali jedinstvena i složna. Klub prezentiraju igrači koji su na parketu, ali iza njih postoji jako veliki trud ljudi koji se nalaze u upravi i svih onih na koje uglavnom pada sav teret organizacije i profiliranja kluba da postane ono što je ovaj malonogometni klub iz Makarske postao, a postao je perjanica hrvatskog malonogometnog sporta. Veseli me što su na najbolji mogući način prezentirali i Makarsku i Splitsko dalmatinsku županiju, a time i cijelu Hrvatsku u europskoj ligi. Zato je njihova vrijednost upravo takva kakva i jest, jer su savršeni upravo po vertikali uspješnosti, kazao je župan. 

Zadovoljstvo današnjim prijemom u županiji iskazao je i predsjednik uprave kluba Mijo Pašalić.

Velika zahvalnost županu na današnjem prijemu. Ove godine slavimo 40 godina postojanja kluba. Kao klub smo došli do određenih visokih ciljeva i vrhunaca uz neprestanu želju da budemo još bolji. Vjerujemo da će se naša priča uspješnosti nastaviti i dalje kroz Ligu prvaka i prvenstvo Hrvatske.