Na splitskim Križinama otvorena ambulanta dentalne medicine

Na Križinama je danas svečano otvorena ambulanta dentalne medicine pri Odjelu za maksilofacijalnu kirurgiju. Ambulantu je otvorio ministar zdravstva, Milan Kujundžić. –Ovdje okupljeni ugledni specijalisti jamstvo su kvalitetnog i dobrog rada ambulante dentalne medicine – kazao je ministar Kujundžić.

Uvodnim govorima okupljenima su se obratili ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović i dekan Medicinskog fakulteta dr. Zoran Đogaš.

Nakon njih, kratko se obratio i župan Blaženko Boban, istaknuvši dosadašnju izvrsnu suradnju Županije i županijskih ustanova Doma zdravlja i Ljekarni s Medicinskim fakultetom i KBC-om Split: -Slobodan sam danas najaviti dva nova velika događaja na kojima ponovno ovdje očekujemo resornog ministra Kujundžiča, kao i ministra Regionalnog razvoja i EU fondova Marka Pavića, koji će s našim ravnateljem Doma zdravlja, dr. Rađom potpisati Ugovor vrijedan 18,5 milijuna kuna. Drugi Ugovor, vrijedan 52 milijuna kuna se odnosi na transfuzijski centar našega KBC-a - kazao je župan te dodao kako ga posebno veseli činjenica da će ovdje, prije svih, djeca s posebnim potrebama u ovoj ambulanti moći dobiti potrebnu skrb i njegu iz područja dentalne medicine.

Otvaranju je nazočio i gradonačelnik grada Splita Andro Krstulović Opara. Obraćajući se uzvanicima, gradonačelnik je naveo kako je Grad izdvojio 141 tisuću kuna za uređenje specijalističkih ordinacija dentalne medicine.

Današnjoj svečanosti na prvom katu bolnice na Križinama nazočili su ravnatelj splitskog KBC-a Julije Meštrović, dekan Medicinskog fakulteta Zoran Đogaš, župan Blaženko Boban, pročelnica županijskog UO za zdravstvo i socijalnu skrb Dijana Luetić, pročelnica Upravnog odjela za socijalnu skrb, zdravstvenu zaštitu i demografiju Grada Splita, Magda Vrvilo i brojni drugi uzvanici.