Zajednička konferencija za tisak županijskog UO za prosvjetu i Državnog ureda za šport u školskoj dvorani u Ninčevićima

Danas je u školskoj športskoj dvorani održana završna konferencija za tisak o provedbi „Projekta opremanja školske sportske dvorane OŠ kralja Zvonimira Solin“. Na konferenciji su sudjelovali: Darko Vučić, načelnik Sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu, Luka Brčić, zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije, Tomislav Đonlić, pročelnik UO za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Grada Solina i ravnateljica OŠ kralja Zvonimira, Snježana Rađa .

Darko Vučić, načelnik sektora za razvoj sporta u Središnjem državnom uredu za sport je govorio o razlozima zbog kojih je ovaj projekt bio prihvatljiv Središnjem državnom uredu za šport: - Mogu kazati da je započela jedna nova era u praćenju ali i razvoju sporta u Republici Hrvatskoj. Izglasan je i Nacionalni program sporta, koji prepoznaje ovakve projekte kao što je ovaj u Solinu. Ove godine smo po prvi put sufinancirali renoviranje, obnavljanje i opremanje sportskih objekata u Republici Hrvatskoj. Samim time i ova dvorana ušla je među prvih šest sportskih građevina koje su u ovoj godini već opremljene ili dovršene.

Zamjenik župana Luka Brčić je zahvalio Središnjem državnom uredu za šport, bez kojega se sama Županija ne bi usudila ulaziti u ovakve projekte te je izrazio nadu za daljnjom sličnom potporom zbog velikih potreba prostorno najveće hrvatske županije: - Splitsko dalmatinska županija na razini godine za kapitalna ulaganja iz decentraliziranih sredstava kao i iz svog matičnog dijela na raspolaganju ima 15 milijuna kuna. To nije ni približno dovoljno da bismo u kraćem razdoblju riješili potrebu za izgradnjom ili adaptacijom novih škola ili izgradnjom novih sportskih dvorana.

U izjavi za novinare pročelnik županijskog UO za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu, Tomislav Đonlić je naglasio: - Škola i dvorana financirane su sredstvima Splitsko dalmatinske županije. Ukupna investicija vrijednosti je oko 50 milijuna kuna sa cjelokupnom opremom. Ovaj objekt dvorane građen je kao školska sportska dvorana što znači da je u prvom redu namijenjen zadovoljavanju potreba škole, nastavi tjelesnog odgoja, potrebi školskih sportskih klubova, a onda za sve druge potrebe koje se budu iskazivale u vidu javnih potreba u sportu.

Snježana Rađa, ravnateljica OŠ kralja Zvonimira nam je kazala: -Dobili smo novu polivalentnu dvoranu od nekih 800 metara kvadratnih sa svim pripadajućim subjektima. Imamo ukupno 26 razrednih odjeljenja. Ove godine imamo povećanje od dvadeset učenika tako da u ovom trenutku brojimo 492 učenika.

Na kraju je, o značenju ovog objekta za grad Solin, više kazao Ivica Rakušić, zamjenik gradonačelnika Solina: -Ovaj objekt znači puno za grad Solin. Dok se dio Hrvatske suočava sa negativnim demografskim trendovima, grad Solin izuzetno je propulzivan po tom pitanju, tako da je ovo već druga škola izgrađena u gradu Solinu u nepunih deset godina.