Župan Boban i predsjednik Skupštine Sapunar s vijećnicima u Vukovaru, pročelnik Gabrić u Škabrnji

Hrvatska državna i druga izaslanstva danas su položila vijence i zapalila svijeće podno spomenika na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata odajući počast ubijenima i nestalima u obrani Vukovara i Škabrnje.

Povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. i 28. obljetnice stradanja tog grada u Domovinskom ratu zajednički su vijenac položili i svijeću upalili predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i predsjednici Hrvatskog sabora i Vlade, Gordan Jandroković i Andrej Plenković, koji su do Memorijalnog groblja došli u Koloni sjećanja od vukovarske bolnice s tisućama domoljuba pristiglih u Vukovar.

Izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije su predvodili župan Blaženko Boban, zamjenik župana Ante Šošić i predsjednik Skupštine Petroslav Sapunar. S njima su u Vukovaru bili i vijećnici: Božo Župić, Maja Zelić, Jadran Čizmić, Ferdo Kurtović, Iko Bikić i Jozo Vidić. Izaslanik župana Bobana u Škabrnji bio je pročelnik UO zajedničkih poslova Damir Gabrić.

U Koloni sjećanja bio je i splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban s izaslanstvom Županije, koji je otografije iz Vukovara podijelio na društvenim mrežama uz stihove Thomsonove pjesme 'Ratnici svjetla'.