MAĐARSKI VELEPOSALNIK POSJETIO SPLITSKO-DALMATINSKU ŽUPANIJU

Primanju su bili nazočni Andras Peter Zavoczky, savjetnik za gospodarstvo i trgovinu pri Veleposlanstvu Republike Mađarske u Zagrebu, Ivo Staničić, počasni konzul Republike Mađarske u Splitu , te Anđelka Vuko zamjenica splitsko-dalmatinskog župana.

Uz riječi dobrodošlice, župan Ante Sanader čestitao je veleposlaniku gosp. Gyorkosu na imenovanju, te rekao da je između naše zemlje i Republike Mađarske uspostavljena izvrsna suradnja i prijateljski odnosi. Istakao je da se suradnja dviju država može najviše postići na području ponajprije turizma i gospodarstva, a isto tako na planu kulture.  

Veleposlanik Gyorkos napomenuo je da je ovo njegov nastupni posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji, te istakao svoje tri glave zadaće u Republici Hrvatskoj: koordinacija sa NATO-om i EU, te najvažnija - razvijanje odnosa sa Republikom Hrvatskom na svim područjima.

U daljnjem razgovoru raspravljalo se o svim mogućnostima suradnje dviju zemalja, te su zaključili da će prilikom slijedećeg susreta imati konkretne prijedloge suradnje.