Čestitka župana Bobana novom ordinariju Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Draženu Kutleši

Župan Blaženko Boban uputio je čestitku novom ordinariju Splitsko-makarske nadbiskupije monsinjoru Draženu Kutleši. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Preuzvišeno oče nadbiskupe,

Nakon što je papa Franjo 12. svibnja ove godine prihvatio odreknuće pastoralnog upravljanja Splitsko-makarskom Nadbiskupijom nadbiskupa Marina Barišića, na svečanosti liturgijskoga predstavljanja u katedrali sv. Dujma, preuzeli ste službu upravljanja Splitsko-makarskom Nadbiskupijom i postali 107. nasljednik sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća.

U svom prvom obraćanju nakon preuzimanja službe, naglasili ste kako smo svi pozvani da se "u zahvalnosti za plodnu prošlost okrenemo izgradnji zajedničke budućnosti, svjesni da nam je trud uzaludan ako Gospodinu ne dopustimo da kuće gradi". Uistinu, ovdje je prošlost bila plodna, kako je rekao sveti otac Ivan Pavao II. za svoga posjeta Splitu 1998. godine "ovdje povijest nije šutjela". Ali će  nas u budućem radu, uz slavnu prošlost i snažnu poveznicu Županije i Nadbiskupije u liku sv. Jeronima, zasigurno povezati zajednička briga za demografsku, duhovnu i svekoliku skrb za sve naše sugrađane.

Stoga Vam od srca čestitam u svoje ime i u ime suradnika iz Splitsko-dalmatinske županije, iskreno se radujući budućoj suradnji na radost vjernika Splitsko-makarske nadbiskupije, svih građana Splitsko-dalmatinske županije i cijele naše Domovine. 

Dobro došli u našu županiju i Južnu Hrvatsku. 

Sretno i blagosovljeno!

S izrazima osobitog poštovanja,

Blaženko Boban, župan Splitsko-dalmatinske županije.