Drugi Info dan projekta E-CITIJENS održan na Sveučilištu u Splitu

Drugi Info dan projekta E-CITIJENS održan na Sveučilištu u Splitu

 

Dana 13. svibnja 2022. godine održao se drugi info dan projekta E-CITIJENS iz Programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2022.

U ovo doba godine brojni studenti pripremaju se za ispite u Sveučilišnoj knjižnici gdje je prigodno održano predavanje od strane voditelja projekta Ognjena Ćavara koji ih je informirao o ključnim ciljevima i aktivnostima Splitsko-dalmatinske županije kroz projekt nakon čega je prof. Petar Vitas ekspert iz Mreže civilne zaštite održao predavanje o ustrojstvu i zadaćama Civilne zaštite u RH te mogućnostima novorazvijene EDSS plaforme. Studenti i zainteresirani građani su izravno informirani kako kroz vlastite aktivnosti na društvenim mrežama mogu doprijeti i pružiti podršku hitnim službama u donošenju odluka u izvanrednim okolnostima. Objašnjeno im je koje oznake i ključne riječi koristiti te kako EDSS platforma filtrira sve informacije objavljene a one najvrjednije, s fotografijama, tekstom i geolokacijom koje korisnici društvenih mreža označavaju, prenosi žurnim službama civilne zaštite. Interes su pokazali studenti s različitih fakulteta te su im također podijeljeni promotivni materijali projekta na info pultu postavljenom ispred Sveučilišne knjižnice.

Projekt E-Građani financiran je u okviru programa prekogranične suradnje INTERREG V-A Italija – Hrvatska 2014.-2020. a ukupna vrijednost projekta je 2.846.100,00 EUR. Uz SDŽ i FGAG, partneri na projektu su Regija Veneto, EEIG Eurelations, Alma Mater Studiorum - Sveučilište u Bologni, Općina Pescara, Jadransko-jonska euroregija, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije - AGRRA i Grad Dubrovnik, a vodeći partner na projektu je Regija Molise – Civilna zaštita.