KONZULI KOD ŽUPANA

Župan Ante Sanader, u čijoj je pratnji bila zamjenica Anđelka Vuko, rekao je kako mu je zadovoljstvo porazgovarati sa konzulima, te dogovoriti zajedničku suradnju i rad kako na dobrobit Republike Hrvatske tako i Splitsko-dalmatinske županije.

Doajen Konzularnog zbora  Silvana Kondić u svoje i ime svojih kolega čestitala je novom županijskom vodstvu izbornu pobjedu i izrazila želju za uspješnom suradnjom kakva je bila sa Splitsko-dalmatinskom županijom i do sada.

 Govoreći o radu konzula u Splitu Silvana Kondić je kazala kako je Split grad sa najviše konzula u Hrvatskoj – 13 od čega je 11 počasnih. Ponekad Konzularne oblasti pokrivaju i šire područje nego što je Splitsko-dalmatinska županija.

 Na sastanku u Županiji su bili i o svom radu govorili Karlo Grenc, počasni konzul Savezne Republike Njemačke, Nenad Muscatello, počasni konzul Kraljevine Danske, Jerko Rošin, počasni konzul Kraljevine Španjolske, Slobodan Aničić, počasni konzul Kraljevine Švedske, Ante Roje, počasni konzul UK Velike Britanije i Sjeverne Irske,
Branko Vršćaj, počasni konzul Republike Slovenije, Ivo Staničić, počasni konzul Republike Mađarske i Sanja Širić, počasna vicekonzulica Republike Austrije.

                                         Marijana Šundov