Na Prološkom jezeru održan Drugi dječji spin-kup u ribolovu

 

Na Prološkom jezeru-blato u subotu, 16. rujna, održan je Drugi dječji spin-kup u ribolovu za djecu do 14 godina starosti, u organizaciji ŠRD „Šaran“ iz Prološca, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije. U natjecanju je sudjelovalo više od tridestero djece.

Prvo mjesto na natjecanju je osvojio Luka Ivanko, drugo Petar Bašić, koji je ulovio i najvrjedniji ulov, štuku od 57 cm.  Za treće mjesto se izborio Damir Vujčić. Zanimljivo je da se među natjecateljima našla i Lea Radeljić, jedina curica, koja je pobjednica prošlogodišnjeg skupa, koja je ulovila najvrjedniji ulov.

Djeca su ulovila ukupno 54 štuke i jednog grgeča, te su svi zaslužili medalje. Nagrade, medalje i pehare djeci je podijelio Damir Gabrić, pročelnik županijskog U. O. za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava.

I djeca i roditelji, kao i njihovi gosti i znatiželjnici su uživali u ljepotama prirode, jelu, piću i druženju, daleko od video-igrica što i jest cilj ovakvih sportskih druženja. U ime domaćina, tajnik ŠRD „Šaran“ iz Prološca, Željko Tomas se zahvalio svim članovima Društva  i svima ostalima koji su doprinijeli izvrsnoj organizaciji natjecanja, posebno Splitsko-dalmatinskoj županiji i trgovini ribolovne opreme iz Imotskog 'Zov divljine'. Tomas je zadovoljan odzivom djece i roditelja te je najavio natjecanje i za sljedeću godinu, uz još veći odziv djece.