Održana središnja proslava Dana Europe

Središnja proslava Dana Europe održana je na Trgu Gaje Bulata na kojem je bio postavljen štand Splitsko-dalmatinske županije sa promotivnim materijalnima MVPEI i štandovi na kojima su se svojim promotivnim materijalima predstavljali konzulati zemalja članica Europske unije  u Splitu (Ujedinjeno Kraljevstvo Velike Britanije i Sjeverne Irske, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Danska, Republika Irska, Savezna Republika Njemačka, Republika Italija i Republika Francuska).

Samu manifestaciju otvorili su padobranci aero kluba Split doskokom na Rivu. Doskočilo je četiri padobranca od kojih je svaki nosio po jednu zastavu: Republike Hrvatske, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Splita i Europske unije. Zvucima glazbe, pri njihovom doskoku padobrance je dočekao Orkestar HRM, odakle su se uputili na mjesto održavanja centralne proslave na Trg Gaje Bulata, gdje je Orkestar održao revijalni koncert.

 

Na repertoaru su bila tradicionalna europska glazbena djela. Koncert je započeo i završio izvođenjem „Ode radosti“ službene himne Europske unije.