PONOS ŽUPANIJSKOG GOSPODARSTVA

Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Split 28. lipnja 2004. dodijeljena su priznanja koje jednom na godinu Komora daje najuspješnijim tvrtkama za rezultate postignute u prošloj godini. Zlatna plaketa u kategoriji velikih trgovačkih društava za 2003. pripala je Dalmacijacementu – RMC Group d.d. iz Kaštel Sućurca. Dobit Dalmacijacementa u prošloj godini bila je 213 milijuna kuna, što je čak 54 posto više nego u pretprošloj godini, a u pogone triju tvornica i rudnik uloženo je 50,2 milijuna kuna. Zlatnu plaketu Županijske komore Split u kategoriji srednjih trgovačkih društava dobila je Mesna industrija braća Pivac iz Vrgorca, obiteljsko poduzeće u stopostotnom privatnom vlasništvu koje djeluje od 1952. godine. Zapošljava 290 radnika.

 

            Splitski Eelektromagic tvrtka je mladih, obrazovanih djelatnika, koja je lani od prodaje u inozemstvu ostvarila povećanje prihoda za čak 1700 posto. Riječ je o jednom od najvećih distributera i servisera mobitela u Hrvatskoj, a direktoru Zoranu Ćurkoviću zlatnu plaketu uspješnosti uručio je Kruno Peronja, župan splitsko-dalmatinski.

 

            Prvi put ove godine dodijeljena je zlatna plaketa za inovaciju i to splitskoj tvrtki Shacko d.o.o., pod čijim je okriljem izrađen sustav zaštite kodiranom sigurnosnom plombom sa zaštitnom kapom. Priznanje je iz ruku prof. dr. Ivana Pavića, rektora Splitskog sveučilišta, primio direktor Shacka Petar Jelavić. Za 15-godišnje organiziranje simpozija kamenarstva i klesarstva Hrvatske te toliko godina objavljivanja časopisa «Klesarstvo i graditeljstvo» posebno priznanje je dodijeljeno Klesarskoj školi u Pučišćima. Ravnatelju te jedinstvene škole u nas Tonču Vlahoviću priznanje je predao prof. dr. Slobodan Šestanović, prodekan Građevinskog fakulteta u Splitu.

 

            Na svečanosti su uručeni i certifikati ISO 9001 : 2000 splitskim tvrtkama IBCI, Croel i Brodosplitu – Brodogradilištu specijalnih objekata. Ovom prigodom najavljena je i akcija «Kupujmo hrvatsko» na splitskoj Rivi 6. srpnja, od 18 do 21 sat.