Potpisan sporazum o partnerstvu na programu PODUZETNIČKOG OBRAZOVANJA

Potpisnici Sporazuma su: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Splitu, Hrvatska banka za obnovu i razvitak, Splitsko-dalmatinska županija, Agencija za razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Grad Split, Hrvatski zavod za zapošljavanje, Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora. Potpisivanjem Sporazuma potvrđen je zajednički interes ključnih društvenih čimbenika da se edukaciji poduzetnika pristupi sustavno i koordinirano, obzirom da poticanje poduzetništva i obrazovanje poduzetnika predstavlja ključno područje ukupne društvene-ekonomske aktivnosti.  U današnjim uvjetima informacija, znanja i vještine čine preduvjet za opstanak u uspjehu i poduzetništvu.
Sporazum je u ime Splitsko-dalmatinske županije potpisao zamjenik župana Luka Brčić.

U sklopu ovog sporazuma sklopljen je i potpisan Ugovor između Splitsko-dalmatinske županije i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Splitu o sufinanciranju edukacijskog pilot programa. Program edukacije temelji se na dva osnovna seminara „Osnove  poduzetništva – Kako pokrenuti i uhodati posao“ i „Razvoj poduzetništva – Kako osigurati rast i razvoj?“, a namijenjeni su poduzetnicima početnicima, i poduzetnicima u razvoju.

Prvi u nizu seminara „Osnove poduzetništva“, održavat će se tijekom svibnja i lipnja uz financiranje Splitsko-dalmatinske županije i aktivnu podršku svih partnera potpisnika Sporazuma.

Za ovaj Program Splitsko-dalmatinska županija izdvojila je iz svog proračuna sredstva od oko 63.000 kuna, a sve u cilju povećanja broja uspješnih i smanjenja neuspješnih poduzetničkih pothvata. Izravni ciljevi ovog Pilot programa je poticanje pozitivnog, odgovornog i aktivnog stava, te pružanje osnovnih i praktičnih znanja i informacija za pokretanje i uhodavanje samostalnog poslovanja. Osim ovih Program ima izuzetno važne neizravne ciljeve, odnosno rezultate, a to su: ukazati na i pokazati korisnost cijeloživotnog učenja, stvarati pozitivan stav prema znanju, odnosno doprinositi stvaranju gospodarstva i regija znanja.

Ukupan plan aktivnosti, koji u sebi sadrži i program praćenja poslovanja poduzetnika polaznika, realizirati će se u razdoblju od travnja 2008. do ožujka 2009..

                                                                          Ana-Marija Škorić

Više o Seminaru "OSNOVE PODUZETNIŠTVA"