Predstavnici zajednice Cenacolo na primanju u Splitsko-dalmatinskoj županiji


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić i zamjenik pročelnika Kabineta župana Ivan Baćak primili su danas predstavnike zajednice Cenacolo – duhovnika don Ivana Filipovića, voditelja kuće Bratovštine Gospe od zdravlja u Ugljanima Joška Hrvatića i koordinatora roditelja iz SDŽ Vinka Budišu. Povod ovoga događaja je obilježavanje 30. obljetnice osnutka zajednice Cenacolo.

Župan Blaženko Boban izrazio im je zahvalu na svemu dobrom što čine. „30 godina sustavnoga rada izuzetno puno znači. Posebno sam radostan što ste do sada napravili brojna čuda s mladim ljudima i njihovim obiteljima“, izjavio je župan.

Predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić navodi kako se su s predstavnicima ove zajednice razgovarali o njihovu radu, ali i o budućoj suradnji. „Čuli smo njihovo iskustvo i sve ono što su učinili za mnoge mlade i obitelji koje su upali u nevolje. Dogovorili smo suradnju i želimo učiti od njih, ali i dobiti poticaj za naše služenje“, izjavio je Šimundić.

Don Ivan Filipović, duhovnik u Cenacolu navodi kako je najbitnije da se ova zajednica u Hrvatskoj stabilizirala. „Ima otvorene srce i raširene ruke za prihvaćanje mladih ljudi i obitelji koji su u potrebi. Presretni smo zbog kontinuiteta od 30 godina i Bogu smo zahvalni na svima onima kojima smo mogli pomoći u izlasku iz problema“, istaknuo je Filipović i dodao kako je uvijek lijepo kada društvo prepozna njihov rad. „Posjet Splitsko-dalmatinskoj županiji i prijem kod župana i predsjednika Županijske skupštine za nas je čast“, zaključio je.

Zajednica Cenacolo djeluje kao nevladina organizacija na području prihvata, pomaganja, skrbi i odgoja osoba koje se nalaze u poteškoćama, s naglaskom na problem ovisnosti.