Radni sastanak Komisija i zasjedanje izvršnog odbora Jadranske euroregije

U prvoj fazi sastalo se 5 komisija i to: Komisija za turizam i kulturu, Komisija za transport i infrastrukturu, Komisija za zaštitu okoliša, Komisija za ribarstvo i Komisija za proizvodne aktivnosti. Komisije se sastoje od predstavnika talijanskih regija (Veneto, Marche, Abruzzo, Molise, Puglia, Friuli-Venezia-Gulia, Emilia Romagna), predstavnika Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske, Zadarske, Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije te predstavnici Albanije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine (Hercegovačko-neretvanski kanton).

Predsjednici komisija prezentirali su svoje programe rada za 2008. godinu. Osim samih programa rada prezentirali su se i projekti koje su komisije usvojile. Osim samih prezentacija otvoreno se razgovaralo o modelima financiranja projekata i o modelima buduće suradnje.
Komisije su prihvatile 17 projekata koje su predložile Izvršnom Odboru. Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader nazočio je sastanku Izvršnog odbora kao jedan od 6 ravnopravnih članova. Predsjedavao je župan Istarske županije Ivan Jakovčić. Izvršni odbor je prihvatio svih 17 projekata, a Splitsko-dalmatinskoj županiji je posebno značajan projekt izgradnje ribarske luke na otoku Visu.