Šef veleposlanstva Republike Njemačke posjetio Županiju

Župan Ante Sanader ovom prilikom naglasio je kako Hrvatska i Njemačka oduvijek imaju dobre odnose, posebice obzirom na velik broj naših ljudi koji su iz bilo kakvih razloga morali napustit našu zemlju, a u Njemačkoj našli svoj drugi dom. Dobri odnosi održavaju se i danas, naglasio je župan, te se nada kako neće izostati potpora ulasku Hrvatske u europsku uniju.
Veleposlanik Fischer  rekao je kako činjenica da osim njemačkog konzulata u Zagrebu postoji još samo u Splitu, govori o tome kako je Njemačkoj ovaj dio Hrvatske važan. Na pitanje veleposlanika o mogućnostima suradnje, župan je odgovorio kako su najvažnije prijateljska i gospodarska suradnja, odnosno suradnja gradova i regija dviju država, te ulaganja njemačkih gospodarstvenika u gospodarske zone. Župan je naglasio suradnju na području turizma i obrazovanja.

Veliki je interes za razvoj turizma, rekao je veleposlanik, posebice  zbog činjenice da su njemački turisti sada puno zahtjevniji i traže veću kvalitetu nego ranije kada su u Hrvatsku dolazili u camp kućicama. Oni sada žele kvalitetan smještaj, zabavu i uslugu. Istakao je kako sada postoje najviše turista koji se ne zadržavaju u jednom mjestu, već proputuju više gradova. U tom smislu, predložio je Fischer, dobro bi bilo povezati više gradova, te izraditi plan obilaska za ovakvu vrstu turizma. Također je pohvalio slogan „Mediteran kakav je nekad bio“, koji sadrži u svom naslovu dio povijesti i krajolika, što je odlična kombinacija.

                                                                                             Ana-Marija Škorić