Turističko vijeće Turističe zajednice Splitsko – dalmatinske županija u Makarskoj

U Splitsko-dalmatinskoj županiji se po najavama i rezervacijama očekuje bolja turistička sezona od lanjske jer bi, po predviđanjima, oko 1.800.000 gostiju u različitim vrstama smještaja ostvarilo oko 9.400.000 noćenja, rečeno je na sjednici Turističkog vijeća županijske Turističke zajednice u Makarskoj 18. travnja 2008.


U Županiji su pripreme za ovogodišnju turističku sezonu u svim mjestima uspješno obavljene, a manji radovi na prometnicama i drugim infrastrukturnim objektima bit će završeni do kraja svibnja. U smještajne i infrastrukturne objekte u Županiji uloženo je više od dvije milijarde kuna.


Direktor županijskoga Turističkog ureda Mili Razović istaknuo je da je predsezona dobro počela, turistička su mjesta i plaže uređene, turistički sadržaji obogaćeni, kulturno-zabavni život bit će bolji od lanjskoga, a još su problem prilazne ceste s autoceste prema moru.

Sjednici Turističkog vijeća prisustvovali su i dr. Ante Nosić, predsjednik Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županija, te Joško Stella, pročelnik upravnog odjela za turizam Splitsko – dalamatinske županija.