Turističko vijeće Turističke zajednice Splitsko- dalmatinske županije

Na sastanku Turističkog vijeća Turističke zajednice Splitsko - dalmatinske županije, održanom u Supetru, u središtu pozornosti bile su akcije i poslovi koje još valja doraditi do glavne sezone da bi se ostvario planirani rast turističkog prometa do 5 posto, a istodobno je predstavljen i Glavni plan razvoja bračkoga turizma. Vijeću su prisustvovale tri turističke zajednice otoka Brača, što je ocijenjeno nedopustivim, te gospodin Joško Stella, pročelnik upravnog odjela za turizam Splitsko-dalmatinske županije.


Direktor Turističkog ureda županijske TZ-e, Mili Razović, iznio je podatak da će se ove godine na području Županije u turističke projekte uložiti 2,1 milijarda kuna, najveći dio u izgradnju smještajnih kapaciteta, prvenstveno hotelskih.


Na Brač iz godine u godinu stiže sve veći broj motoriziranih turista, a za njih nema ni približno dovoljno parkirnih mjesta, a manjka u sezoni i policijskih djelatnika, što su naročito naglasili turistički i općinski čelnici Bola. U pripremi je i premijerno izdanje brošure privatnog smještaja u Bolu koja bi trebala do sredine lipnja izaći iz tiska u nakladi od 5.000 kom, te brendiranje apartmana. Osim brošure Turistička zajednica općine Bol za nastupajuću turističku sezonu tiskala je i slijedeći promidžbeni materijal: Karta plana Bola u nakladi od 30.000 kom, redizajnirano i dopunjeno izdanje Info Bol u nakladi od 15.000 kom. na hrvatskom, engleskom, njemačkom, talijanskom i slovenskom jeziku i Gastro vodič Bola - njegovo prvo izdanje u nakladi od 3.000 kom. na hrvatskom i engleskom jeziku.


U glavnom planu razvoja bračkoga turizma kao njegovi prepoznatljivi simboli navedeni su bijeli kamen, plaža "Zlatni rat", maslinici i Vidova gora. Novi investicijski projekti u cilju razvoja visokokvalitetnih smještajnih kapaciteta i cjelovitog "brušenja" ponude predviđeni su u turističkom naselju "Velaris" u Supetru, u odmorišnom kompleksu "Bijela kuća" u Bolu, planirana je i luka nautičkog turizma u Sumartinu, te podizanje interpretacijskog centra u Pustinji Blaca.