U ŽEDNOM POČELI RADOVI ZA IZGRADNJU TUNELA ČIOVO

Bagerom je zakopan prvi rov za budući tunel koji se gradi u sklopu projekta EKO Kaštelanski zaljev, ukupne vrijednosti gotovo 177 milijuna eura.
- EKO projekt Kaštelanski zaljev je povijesni projekt kojim pokušavamo ispraviti ono što je bilo loše, jer smo i sami bili svjedoci da je ovo područje hrvatske Kalifornije, bilo uništavano nerazumnom industrijalizacijom - kazao je premijer Sanader na svečanosti početka radova. Prema njegovim riječima, projektom se zadovoljavaju potrebe za vodoopskrbom i odvodnjom otpadnih voda gotovo 250.000 stanovnika za 30 godina, čime se stvaraju uvjeti za održivi razvoj.

 Hidrotehnički tunel bit će dug gotovo tri kilometra i prihvatit će sve otpadne vode Kaštela, Trogira i Čiova. Financirat će se kreditima, dok je iz proračuna RH osigurano 22,5 milijuna kuna. Premijer Sanader je čestitao svim domaćim izvođačima - Konstruktor inženjeringu, Brodomerkuru, HEP Distrubuciju i DP Elektrodalmaciji - na dobivenom poslu na međunarodnom natječaju, rekavši kako je ovaj projekt uspjeh svih nas. - Ovo radimo zbog naših ljudi ovoga kraja, a ne zbog izbora - poručio je Sanader.

 U ime investitora, Vodovoda i kanalizacije Split, direktor Kolja Kuzmanić je istaknuo kako izgradnjom tunela završava EKO 1, dok je župan Kruno Peronja pozvao izvođače da završe posao i prije rokova. Trogirski gradonačelnik Vedran Rožić ocjenjuje kako je cilj projekta poboljšanje uvjeta života, čime će Trogir zakoračiti u 21. stoljeće.

 Kaštelanski gradonačelnik Ante Sanader je istaknuo kako projekt vraća život Kaštelima.