Župan Boban na otvaranju Festivala izvrsnosti

U sportskoj dvorani OŠ kraljice Jelene u Solinu, započeo je drugi Festival izvrsnosti u organizaciji Centra izvrsnosti Splitsko-dalmatinske županije. Iako se trebao održati u solinskoj Gradini, zbog vremenskih neprilika festival je prebačen u dvoranu.

Na početku događaja okupljenima su se obratili župan Blaženko Boban, zamjenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić te zamjenik ravnatelja CARNET-a, Ivan Šabić.

- Možemo utjecati na to da nam djeca budu izvrsna, onako kako to radi Centar izvrsnosti, a ove godine s naglaskom na kulturnu baštinu. Hvala svima, ali iznad svega srce ide izvrsnoj djeci koja na izuzetan način prezentiraju Splitsko-dalmatinsku županiju i šire pozitivnu priču - rekao je župan i pozvao da svi promoviraju i potiču ove izvrsne mlade ljude.

Na festivalu je predstavljen 41 projekt, koji je financiran kroz Jadranski RZC STEM, a na prvom danu naglasak je bio na programima Čuvari baštine i Jadranski suvenir.

Festival se nastavlja 6. i 7. lipnja kada će učenici predstaviti projekte iz programa RAST, Mother Earth i CIMAJ.

Cijeli program dostupan je na web stranici, a najnovije informacije o promjeni mjesta održavanja pratite na službenoj Facebook stranici Centra izvrsnosti SDŽ.