Župan i rektor položili vijence u jeruzalemskom memorijalnom centru u spomen na žrtve Holokausta


Župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i rektor Sveučilišta u Splitu dr. sc. Dragan Ljutić položili su vijence i zapalili plamen u memorijalnom centru u spomen na žrtve Holokausta Yad Vashem, iskazavši tako poštovanje prema svim žrtvama Holokausta. „Gledajući aktualno stanje u svijetu vezano uz sukobe koji se događaju na tlu Europe, moramo se zapitati jesmo li išta naučili iz toga vremena. Bojim se da nismo. Promišljajući o tome što se događalo, čovjek mora gurati  mlade u prosperitet, razvoj i sretniju budućnost, posebice za djecu”; izjavio je Boban.

Rektor splitskoga Sveučilišta izrazio je suosjećanje s patnjom židovskoga naroda. „To se nikada više ne smije dogoditi. Cijelo vrijeme prožima vas osjećaj nemoći, a s druge strane pogled prema svjetlu, budućnosti i boljitku života za sve ljude na ovome svijetu. Mislim da je to najbitnija poruka – mir, dobrota i suosjećanje”, zaključio je Ljutić.

Župan i rektor upisali su svoje poruke u knjigu gostiju ovog memorijalnog centra, a obilasku je, uz izaslanstva Županije i Sveučilišta, nazočio i monsinjor Marin Barišić, nadbiskup u miru.