ŽUPAN PRIMIO NAJBOLJE UČENIKE

Splitsko-dalmatinski Župan Kruno Peronja je primio 23. lipnja 2004. godine 50 učenika srednjih i osnovnih škola koji su osvojili prva tri mjesta iz 27 predmeta na državnim natjecanjima.

Od njih pedeset, 17 ih je osvojilo prvo mjesto:
- Ana Miljković i Marina Zoričić (IV. Gimnazija Marka Marulića Split) iz biologije, Luka Štambuk (OŠ Trstenik Split) iz fizike, Nikola Šantić (III. Gimnazija Split), iz matematike, Marin Šimunović (IV. Gimnazija Marka Marulića Split) i Branka Sinčić (V. Gimnazija Vladimira Nazora Split) iz hrvatskog, Anijel Pandžić (II. Gimnazija Split iz njemačkog jezika.

Bruno Lukšić (OŠ Meje Split) osvojio je prvo mjesto iz povijesti, Mario Guček Andromak (Škola likovnih umjetnosti) iz likovne umjestnosti, Željka Kovačić (Škola likovnih umjetnosti) iz fotografske tehnike, Marija Koštić (Škola likovnih umjetnosti) iz dizajna tekstila, Boris Mladin (Pomorska škola Split) iz pomorskog nautičarstva, Antonija Vrdoljak, Goran Ćorluka i Tonkica Mikuličić (svi iz Turističko-ugostiteljske škole Split) iz poslovanja turističkih agencija i Boris Hercegović (Obrtnička tehnička škola) koji je najbolji učenik – automehaničar.

Čestitajući najboljim učenicima, ali i njihovih profesorima i mentorima na zavidnim uspjesima koje su postigli na državnim natjecanjima, župan Kruno Peronja istaknuo je kako je knjiga, premda živimo u doba kompjutora i interneta, najbolji prijatelj «kojeg kad te štufa možeš bacit u kantun i uzet drugu».

Zamjenik župana Tadija Barun izrazio je uvjerenje da će i u idućoj školskoj godini učenici najveće hrvatske županije polučiti najbolje rezultate.

Zahvaljujući u ime učenika Saša Dudaš, iz Srednje stručne škole Makarska, kazao je kako se nadaju da će uspješno raditi posao za koji se obrazuju i tako ostvariti svoje školske snove. Pri tome se, kazao je, nadaju uspjehu.