Obavijesti

Boban i Butković obišli cestu Pučišća - Uvala Luke


Ministar mora, prometa i infrastrukture i potpredsjednik Vlade Oleg Butković i župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban danas su na Braču obišli dionicu Pučišća - Uvala Luke na cesti Pučišća - Povlja, koja je dio projekta 'Jedan Brač' Županijske uprave za ceste Split. Radi se o projektu vrijednom preko 60 milijuna kuna financiranom sredstvima EU-a.

„Činjenica je da je ovaj projekt uspješno realiziran u vrlo kratkom roku. Radi se o zahtjevnom projektu prvih 5 kilometara ceste Pučišća – Povlja koju u cijelosti treba izgraditi. Ostalo je još 10 kilometara, a Županijska uprava za ceste priprema taj projekt. Početkom iduće godine, prema informacijama koje imam, za ostatak dionice trebala bi biti izdana građevinska dozvola. Mi smo predvidjeli i u sljedećoj financijskoj perspektivi financiranje ovakvih i sličnih projekata”, rekao je Butković.

Župan Blaženko Boban smatra kako se i kroz ovaj projekt manifestira zajedništvo Bračana. „Ovaj projekt život znači za ovaj zapadni dio Brača. Posebno mi se svidjelo što je Županijska uprava za ceste ovaj projekt nazvala 'Jedan Brač'. Svi politički akteri i osjećaju jedan Brač i to kroz niz projekata, lučku infrastrukturu i prometnice te tako rade i usuglašavaju svoje aktivnosti prema županijskoj i nacionalnoj razini”, rekao je Boban.

Ravnatelj Županijske uprave za ceste Petar Škorić najavio je daljnje korake u sklopu projekta 'Jedan Brač'. „Već vidimo na svim poljima učinke ovoga dijela prometnice. Nastavljamo dalje i pripremamo dokumentaciju za kandidiranje ostalih 10 kilometara kako bi projekt 'Jedan Brač zaživio u cijelosti. Financiranje iz Fonda za otoke je potaknulo nas u ŽUC-u na podizanje ljestvice u pripremi i drugih sličnih aktivnosti”, izjavio je Škorić.

Načelnik Općine Pučišća Marino Kaštelan ističe važnost EU fondova u izgradnji ove ceste. „Ono što Pelješki most znači za ostatak Hrvatske, to ovaj projekt znači za Brač. Slično kao i taj most, ova je cesta morala čekati otvaranje europskih perspektiva i otvaranje sredstava iz Europskih fondova, ali i zajedništvo Bračana”, naglasio je Kaštelan.