Obavijesti

Boban: "Svako zasađeno stablo daje dodatnu vrijednost prostoru"

Župan Blaženko Boban danas je u dvorištu Srednje škole "Braća Radić" u Kaštel Štafiliću zasadio stablo u sklopu akcije koju provodi udruga "Zasadi stablo, ne budi panj". Županija je i ove godine izdvojila 20 tisuća kuna za sadnju stabala diljem Splitsko-dalmatinske županije. "Pozivam sve ljude da zasade stablo, jer svako zasađeno stablo daje dodatnu vrijednost prostoru, a ostavlja manje prostora za betonizaciju i uništavanje okoliša", izjavio je župan Boban. 

Sanja u sklopu ove akcije već je kranula, ali su ju stopirale vremenske neprilike. "Krenuli smo od Kaštela jer škola ima vlastiti rasadnik i staklenik. Nastavljamo u Vrgorcu, Imotskom i Solinu, a u Splitu smo sadili na javnim površinama. Sada sadnice kreću prema svim školama, vrtićima i fakultetima", izjavila je regionalna koordinatorica udruge "Zasadi stablo, ne budi panj", Lara Javorčić.

Ravnateljica škole ističe kako se s radošću odazivaju na ovakve akcije."Kao škola volimo sudjelovati u ovakvim akcijama. U ovoj akciji sudjelujemo naročito zato jer se tiče naših programa obrazovanja. Ovdje smo sadili grmoliko bilje i stabla", izjavila je ravnateljica ove škole Marija Kezele.