Obavijesti

Otvoren mekteb u Splitu

Župan Ževrnja je danas, zajedno s gradonačelnikom Baldasarom nazočio otvaranju mekteba za učenike islamske vjeroispovijesti u Splitu.

Goste i okupljene vjernike muslimane je pozdravio splitski imam  Vahid efendija Hodžić naglašavajući važnost ovog događaja za Islamsku vjersku zajednicu u Splitu i šire. Efendija je zahvalio svima koji su pomogli urediti i opremiti ovaj prostor koji će po njegovim riječima služiti ne samo za mektepsku nastavu nego i za dodatne sate hrvatskog i arapskog jezika, matematike itsl. On je posebnuo istaknuo izvrsnu suradnju s gradom Splitom i Splitsko-dalmatinskom županijom te je gradonačelniku Baldasaru i županu Ževrnji predao zahvalnice.

"Podupiremo rad manjinskih vjerskih zajednica u Splitu i Županiji, redovito za blagdane i značajnije datume posjećujemo jedni druge" - rekao je župan, ne zaboravljajući i ovom prigodom posebno naglasiti značaj žrtve 1.180 poginulih Bošnjaka u Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

O položaju muslimana u RH kao izvrsnom modelu "zajedničkoga života a ne suživota" govorio je biranim riječima predsjednik Mešihata Islamske zajednice u Hrvatskoj muftija dr. Aziz ef. Hasanović, koji je kazao da je pozvan i u Berlin govoriti o "najboljoj praksi odnosa između države i manjinskih vjerskih zajednica, kojoj mi u Hrvatskoj svjedočimo više od stoljeća".

Otvaranju mekteba nazočila je i okupljene pozdravila i saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj, predsjednici županijske i gradske zajednice Bošnjaka u Splitu i drugi uvaženi gosti.