Obavijesti

Trilj će uskoro dobiti pedijatrijsku ordinaciju


Župan Blaženko Boban, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije dr. Marko Rađa i gradonačelnik Trilja Ivan Bugarin obišli su danas radove na obnovi triljske ispostave Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije. Župan Boban posebno je naglasio kako će Trilj nakon obnove ovih prostorija dobiti pedijatrijsku ordinaciju. „To je ono što je posebno bitno za roditelje i djecu s ovoga područja jer više neće morati ići u Sinj ili Split. Ne radi se tu samo o Trilju nego i o Općini Otok, ali i dijelu Imotske krajine poput Ciste ili Lovreća. Cijeli ovaj kraj će ovdje imati pedijatrijsku uslugu“, izjavio je župan Boban.

Ravnatelj Doma zdravlja dr. Marko Rađa naglasio je kako su radovi vrijedni oko 2,9 milijuna kuna. „Manji dio ambulante u Trilju obnovili smo prije četiri godine. Ovaj južni dio koji je veći i iziskuje veća financijska ulaganja smo sada odlučili obnoviti jer su se stvorili svi preduvjeti i sredstva kako bi se i taj dio sredio“, izjavio je Rađa.

Triljski gradonačelnik Ivan Bugarin izrazio je zadovoljstvo suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom. „Veseli me suradnja sa Županijom i Domom zdravlja. Ovaj projekt smo pripremali nekoliko mjeseci. Ovim radovima steći će se preduvjeti i prostor za rad pedijatra. Još jednom želim zahvaliti županu i ravnatelju Doma zdravlja. Rok za završetak radova je 60 dana, nakon čega ćemo ići u dovođenje pedijatra“, izjavio je Bugarin.