15. ožujka 2017.

Veleposlanica Australije posjetila Županiju

Veleposlanicu Australije Elisabeth Petrovic, u pratnji konzularne službenice Renate Buljubašić primio je zamjenik župana Ante Šošić s pročelnikom Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Stipom Čogeljom.

Zamjenik Šošić upoznao je veleposlanicu s glavnim značajkama Županije i njenom razvojnom strategijom. “Naša Županija opredijelila se za razvoj sukladno svom geografskom položaju. Naši otoci, obala i zaleđe imaju velike mogućnosti za razvoj, posebice na području turizma“, kazao je zamjenik Šošić.

Veleposlanica Petrovic zahvalila se na srdačnoj dobrodošlici, te naglasila kako ovo nije njezin prvi posjet Hrvatskoj i našoj županiji. „Ovo nije moj prvi posjet. Bila sam ovdje prije deset godina i zaljubila sam se na prvi pogled u vašu zemlju. Biti ovdje veleposlanica velika mi je čast i zadovoljstvo. Stojimo na raspolaganju za svaku vašu inicijativu i za suradnju, posebice na području turizma. Iskoristit ćemo ovaj posjet za upoznavanje s ostalim čimbenicima koji su vezani uz turizam: lokalnu samoupravu, službe 112, bolnice, a sve kako bi našim turistima boravak u vašoj žuapniji bio što ugodniji i opušteniji“, kazala je veleposlanica Petrovic.