Obavijesti

Župan dodijelio 3 govorna kalkulatora Županijskoj udruzi slijepih


Župan Blaženko Boban predao je Županijskoj udruzi slijepih 3 znanstvena govorna kalkulatora, koja će djeci osigurati kvalitetniji rad u školi. Za ovu svrhu je Županija izdvojila 10 tisuća kuna, a župan Boban ističe kako ova udruga jako kvalitetno radi na realizaciji brojnih projekata. „Zbog toga im uvijek trebamo pomagati u što lakšem školovanju i radu jer su iznimno vrijedni i aktivni. Posebno moram pohvaliti predsjednika gospodina Tokića jer jako puno rade na europskim projektima“, izjavio je župan Boban.

Suradnjom sa Splitsko-dalmatinskom županijom zadovoljan je predsjednik udruge Ivan Tokić. „Župan nas uvijek podržava u aktivnostima i planovima. Potrebe članova su jako velike, ali nije stvar u novcu. Sa županom imamo jako dobar odnos. Taj čovjek nas nikada nije odbio za sastanak kako bi saslušao naše probleme. Novac je tek druga stavka“, rekao je Tokić.

Stela Grgić je učenica prvog razreda srednje škole i jedna je od članica udruge koja je dobila kalkulator. „Mislim da će mi ovaj kalkulator puno pomoći jer ima govornu jedinicu i neću se morati mučiti s brojevima“, rekla je ova srednjoškolka.