15. veljače 2017.

Župan Ževrnja otvorio sajam Adriatic gastro show

festival gastronomije i turizma

Danas je u splitskoj areni župan Zlatko Ževrnja otvorio sajam gastronomije i turizma Adriatic gastro show.

Pokrovitelji sajma su Ministarstvo turizma, Grad Split, Splitsko-dalmatinska županija i TZ SDŽ.

Goste i uzvanike, izlagače i posjetitelje sajma pozdravili su direktor sajma Stipe Šamija, direktor TZ SDŽ Joško Stella, Vesna Friedl u ime županijske Gospodarske komore, zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević i Bruno Bojić, u ime Vanjskotrgovinske komore BiH.

Sajam okuplja više od 600 izlagača iz 12 europskih zemalja. Riječ je o festivalu koji okuplja najpoznatija imena iz područja gastronomije, vinarstva i turizma Uz izlagački program odvijat će se zabavni sadržaji, medu kojima su festival čokolade i natjecanja slastičara, a posjetitelji će moći vidjeti i cooking show, sudjelovati u organiziranim posjetima hotelskim lancima, a bit će i prezentacija, poslovnih susreta, radionica i stručnih predavanja.

Župan je u pozdravnom govoru rekao da Županija podupire sve sajmove posebno Adriatc gastro show koji je mjesto gdje proizvođači promoviraju svoje proizvode, ostvaruju poslovne kontakte i promoviraju grad Split i županiju kao turističku destinaciju.

"Cijenimo sve akcije koje u zadnje vrijeme poduzima Ministarstvo poljoprivrede i ministar Tolušić, jer je to najbolji način oživljavanja domaće poljoprivredne proizvodnje - kazao je župan Ževrnja, te naglasio - Splitsko-dalmatinska županija svake godine iz svog skromnog proračuna izdvaja 40-ak milijuna kuna za poticaje poljoprivrednicima, obrtnicima i malim poduzetnicima".

Tim riječima župan je Sajam proglasio otvorenim, nakon čega je s ostalim uzvanicima i saborskim zastupnicima Petrom Škorićom i Androm Krstulovićom Oparom obišao izlagače na sajmu.