Obavijesti

Županija dodijelila 7 milijuna kuna za izgradnju plaža

Upravni odjel za pomorstvo i turizam raspisao je javni poziv u veljači 2018. godine za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava temeljem Programa sufinanciranja kapitalnih projekata na pomorskom dobru na području Splitsko-dalmatinske županije.

Na ovaj javni poziv Gradovi Split i Omiš te Općine Podstrana i Tučepi su aplicirali projekte za uređenje i izgradnju  plaža u ukupnom iznosu od 31 849 687,16 kuna.

Župan Blaženko Boban u nazočnosti pročelnika Upravnog odjela za pomorstvo i turizam Stipe Čogelje potpisao je sa zamjenikom gradonačelnika Grada Splita Ninom Velom, gradonačelnikom Grada Omiša Ivom Tomasovićem, načelnikom Općine Podstrana Mladenom Bartulovićem te načelnikom Općine Tučepi Antom Čobrnićem ugovore kojima im je županija dodijelila bespovratna sredstva.

Gradu Splitu  dodijeljeno je 2 milijuna kuna za uređenje žnjanskog platoa  u sklopu održavanja  i stavljanja u javnu funkciju pomorskog dobra, gradu Omišu  milijun kuna za uređenje plaže „Brzet“, općini Podstrana  3 milijuna kuna za uređenje obalnog područja od ušća rijeke Žrnovnice do sportske luke Strožanac dok je općini Tučepi  dodijeljeno milijun kuna za uređenje obalnog pojasa od marine do „Gospina potoka“.

Osigurali smo 7 milijuna kuna koje smo podijelili na četiri lokalne zajednice, temeljem jasnih kriterija i vrijednosti projekta. Apeliram i na druge lokalne zajednice da se jave na natječaje i dobro pripreme kao što su to ovaj put napravili ovi gradovi i općine –kazao je župan.