Judašice Ana Viktorija Puljiz i Barbara Matić na prijemu u Splitsko-dalmatinskoj županiji


Župan Blaženko Boban, predsjednik Županijske skupštine Mate Šimundić, pročelnik Kabineta župana Davor Pavić te vijećnik Županijske skupštine Marko Žaja primili su danas hrvatske judašice Anu Viktoriju Puljiz te Barbaru Matić, koje su ostvarile brojne uspjehe na važnim natjecanjima.

Barbara Matić, svjetska seniorska prvakinja 2021. godine, zahvalila je na prijemu te potpori Županije. "Nama je stvarno drago da se naš rad i trud prepoznaju. Ova godina je bila jako dobra i nakon korone je za mene sve krenulo dobro. Došli smo do svjetskoga zlata. Sljedeći glavni cilj su Olimpijske igre u Parizu", rekla je Matić.

Ana Viktorija Puljiz osvojila je zlatnu medalju na Prvenstvu Europe za mlađe seniore. "Ovo prvenstvo je završilo najbolje moguće, sa zlatom, iako je godina bila teška. Uistinu, ne mogu biti sretnija", rekla je Puljiz te dodala kako zahvaljuje županu što prepoznaje njihov rad, trud i odricanje.

Župan Boban čestitao je judašicama na njihovu uspjehu, dodajući kako će ih Splitsko-dalmatinska županija financijski pratiti u njihovu radu. "Uspjesi ne dolaze uvijek iz materijalnih uvjeta. Oni dolaze iz duše i srca i onoga što ima u našim ljudima, a to je dišpet. Mi smo kroz siječanj osigurali financijsku naknadu za njih dvije, a i u daljnjem radu ćemo ih pratiti"

Predsjednik Skupštine Mate Šimundić naglasio je kako se u novom Proračunu sredstva za sport značajno povećavaju. "Ove djevojke Županija svakako treba poduprijeti. Mi smo 6. prosinca donijeli proračun u kojemu je dio za sport uvećan za 100%. Dogovorili smo se da će do kraja mandata sredstva za sport rasti toliko da dođu na razinu prosjeka Republike Hrvatske", izjavio je Šimundić.