Reakcije nakon Skupštine: Sve se stiglo na vrijeme, fokus rada na boljitku građana


Završena je 7. sjednica Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, posljednja u ovoj godini. Župan Blaženko Boban i predsjednik Skupštine Mate Šimundić zadovoljni su dosadašnjim radom. Obojica su naglasili da su se i nakon konstituiranja 16. kolovoza stigle odraditi sve bitne stavke za boljitak građana i funkcioniranje Splitsko-dalmatinske županije.

"Uistinu želim svim vijećnicima, iz vladajućih i oporbenih redova, čestitati Božić. Još uvijek sam pod dojmom konsituiranja Skupštine iz trećega pokušaja, kada su me mediji pitali hoćemo li stići. Da, stigli smo i Prostorni plan, i Proračun, i rebalans kao i niz drugih akata koji su bitni za rad izvršne vlasti. Toga ne bi bilo da nije bilo ovih ljudi, i onih koji su redovito glasovali za, kao i onih koji su davali konstruktivne prijedloge i primjedbe na rad izvršnog dijela vlasti. To je ono što je vrijednost ovoga tijela i što je velika snaga i podrška za daljnju realizaciju svih projekata na području Splitsko-dalmatinske županije", izjavio je Boban.

"Kao predsjednik Skupštine izražavam zadovoljstvo proteklom godinom. Ovaj saziv je počeo dosta burno, tek u trećem pokušaju smo se uspjeli konstituirati. Mislim da je to dobro i da smo time opčuvali stabilnost i nastavili s produktivnim radom. U tri mjeseca smo uspjeli ono za što obično treba pola godine Zadovoljan sam načinom na koji SKupštine funkcionira. Punpo je tu razgovora i kritika, ali je sve u dobrom duhu i na dobrobit svih građana. Vidimo da se u mnogim sredinama to odvija u priličnom grču i destruktivno. U Županijskoj skupštini smo funkcionirani na produktivnost i da napravimo nešto za dobrobit svih građana, a ne da se međusobno iscrpljujemo svađama. Svim građanima želim sretan Božić i uspješnu 2022. godinu. Neka vas Božji blagoslov prati i neka vam da mir i zdravlje i sreću kako u osobnom, tako i u profesionalnom životu", zaključio je Šimundić.